aanleiding de Maria passie

Aanleiding
Lang leve Facebook!
Wij, Annemarie van Leen, Margje Vleck en Roel Verheggen leerden elkaar in 2005 kennen toen we meededen met musical De Ontmoeting en er ontstond een bijzondere vriendschap. In 2014 intensiveerde ons contact weer en dat vanwege een foto van een mooie lucht die Roel op Facebook plaatste. Al snel werd dan ook de wens uitgesproken samen weer iets te betekenen voor het Aquerofonds en de VNB. In januari 2015 kwamen we bij elkaar, wat een feest!, en werden de eerste schetsen op papier gezet. Deze hebben we in de daaropvolgende maanden uitgewerkt tot voorliggend plan.
In onze brainstormsessie kwamen we al gauw bij de persoon van Maria uit; deels vanuit onze binding met Lourdes, maar ook omdat Maria een fascinerende figuur is. Voor zeer velen over de hele wereld is zij een baken, een licht in het duister. Eenmaal op dit spoor werden de contouren van onze theatervoorstelling helder.
De Maria Passie is een project waarin hedendaagse (pop)muziek en het verhaal van Maria worden samengebracht. Middels kleinschalige en laagdrempelige uitvoeringen, maar wel van hoge kwaliteit, wordt een groot publiek aangesproken. De uitvoeringen kunnen door heel Nederland worden gegeven in kerken, kleine theaters en gemeenschapshuizen. Daarmee kan er geld worden opgehaald voor het Aquerofonds en kunnen we mensen deelgenoot maken van het prachtige verhaal van Maria.
 
Annemarie van Leen
Margje Vleck
Roel Verheggen 
Share our website